Vaikka en olekaan mikään superaktiivinen sähköjänis normaalielämässä, niin kyllä tämä sohvalla löhöily alkaa tässä vaiheessa käydä pahasti hermoille. Tarvittiin reilut 36 tuntia pelkkää sisäilmaa, että seinät alkoivat kaatua päälle ja vanha tuttu yli kymmenen vuoden takaa - paniikkihäiriö - tuli jälleen kylään.

Neuloessa tuli sadasosasekunniksi sellainen tunne, että kädet eivät tottele. Se mikroskooppisen pieni hetki riitti siihen, että tuli jumalaton säikähdys, pulssi hyppäsi tuhanteen, kädet alkoivat tärisemään ja tuntui, ettei henki kulje. Tartuin saman tien puhelimeen ja yritin soittaa sekä miehelleni että sisarelleni, ja hyppäsin haukkaamaan raitista ilmaa tuuletusikkunan ääreen. Vaikka en saanut kumpaakaan kiinni, tilanne alkoi onneksi helpottamaan nopeasti, kun yritin saada taas järkivaihteen silmään.

Kaipa tässä tilanteessa olisi pari tapaa suhtautua epäonneen ja sairasteluun; voisi ajatella, että nyt kun näin on käynyt, niin todennäköisyys sille, että vielä jotain pahaa tapahtuu, olisi pienempi. Tai sitten voisi ajatella, että kun nyt kerran on kohdannut tällaisen oikean epäonnen, niin kynnys kaikille muillekin onnettomuuksille on madaltunut ja nyt ne alkaa marssimaan joukolla sisään. Kuten ehkä arvata saattaa - mä olen ilmiselvästi valinnut jälkimmäisen vaihtoehdon. Toisaalta olen kyllä aina uskonut myös elämän aaltoliikkeeseen. Siihen, että positiivisia asioita seuraa aina negatiiviset asiat ja päin vastoin. Nytkin olen siis pyrkinyt vain sinnittelemään. Oon varautunut henkisesti siihen, että vuoden 2013 loppuun saakka mennään jyrkkää alamäkeä, mutta ehkä vuonna 2014 onni kääntyy ja positiiviset asiat alkavat taas virtaamaan meidän elämäämme. Pettymys tulee olemaan hirvittävä, jos näin ei käykään.

Tässä kohtaa taitaa olla kuitenkin parasta lopettaa vatvominen, ottaa drinkki ja kääntää leffakanavat päälle.

p.s. epäilenpä, että päivän paniikkiin johti myös se, että erehdyin vertaistuen toivossa googlaamaan melanoomaa noin 15 sekunnin ajan. Ei löytynyt vertaistukea ei, mutta sen sijaan hittejä, joiden otsikoissa vilisi kuolemaa ja samanaikaisia melanoomia useissa eri luomissa. Taktinen virhe. Ei tule tapahtumaan enää koskaan uudelleen.