Tällä viikolla kävin yksityisellä lääkäriasemalla näyttämässä kroppaani luomiin ja melanoomiin erikoistuneelle ihotautilääkärille. Ei siksi, että olisin ihan niin neuroottinen, että juoksisin nyt lääkäriltä toiselle lypsämässä tietoa siitä, mikä kenenkin mielestä näyttää pahalta, vaan siksi, että olin ehtinyt jo ennen ensimmäisiä luomileikkauksia varata ajan yleistarkastukseen toisen lääkärin kehotuksesta. Eikä minua tällä hetkellä hoitavilla lääkäreilläkään ollut mitään tätä vastaan.

Syy, miksi menin kuitenkin mielelläni hankkimaan vielä yhden mielipiteen oli se, että ensimmäinen plastiikkakirurgi nimesi 4-5 sellaista luomea, jotka olisi hyvä poistaa. Melanooman leikannut lääkäri osoitti kuitenkin enää kaksi sellaista luomea, jotka todellisuudessa aiotaan ensi viikolla poistaa. Hieman herkässä mielentilassa tällainen ristiriitaisuus jää aika pahasti vaivaamaan ja siksi olikin todella helpottavaa tällä viikolla kuulla, että myös tämä spesialisti oli sitä mieltä, että ainoastaan nämä kaksi luomea ovat poistettavan arvoisia.

Helpottavaa siksi, että nyt ei tarvitse enää ihan niin hulluna kyylätä noita viittä miljardia muuta luomea. MUTTA toisaalta taas vähän enemmän huolestunut siitä, kuinka suurella todennäköisyydellä näissä kahdessa ilmenee syöpää. Tässä vaiheessa kuitenkin kolme lääkäriä on listanneet juuri nämä luomet riskialttiin näköiseksi.

Voi toivottavasti niissä ei olisi mitään vikaa! Jos ne osoittautuisivat puhtaiksi, niin voisin ehkä hetkeksi aikaa rauhoittua ja iloita siitä, että yksi syöpä on poistettu, eikä uusia ilmaantunut. Leikkaus on ensi keskiviikkona, joten voisi olettaa, että viimeistään parin-kolmen viikon päästä pitäisi olla tietoa, että onko tilanne hyvä vai ihan tosi huono...